[Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Forum rules
This forum is not for support requests.

Only post Modifications for Board3 Portal 1.0.x in this forum.

Maevn
Active Member
Active Member
Posts: 4
Joined: 19. October 2009 10:03

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Maevn »

Neverminddddd.

I was able to get the IP from just a ping like I thought I could.
But now I need to edit ventrilo_srv.ini and don't know how.

Don't even know where it is.
Can I do this from RCon?

Topic author
Dr Nick^
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 81
Joined: 11. August 2009 13:56

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Dr Nick^ »

hey there,

sorry for late reply was on holiday.

sadly it isnt possible to edit the config for status.
the .ini file is located on the server it self, and most of the time
only edit-able if you control the VTserver yourself.

sadly i dont know a work-around this one.

Nick
[Rel] (WoW) Application form + ACP sup. (v3.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2663
[Rel] Ventrilo Block + ACP sup.(v1.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2665

Thresherinc
Active Member
Active Member
Posts: 12
Joined: 21. October 2009 12:13
phpBB.com User: Thresherinc

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup.

Post by Thresherinc »

jerkstore wrote:I actually ran into this problem the other day when I tried it myself. My webserver is Linux and I gave each file full permissions just to be sure and still got "server down" message for any server I tried.

Honestly, you can just copy the code from the below website in the meantime, customize the colors/size/etc, and add the code to a custom block.

http://www.instantventrilo.com/ventrilo ... status.php


If you want to see a demo of how it looks currently, you can visit my site at http://www.untamedgaming.com - its a few blocks down on the left
I have the same problem, I assumed it was the hosting company blocking ports.

If this is not the case then I'd like to hear about it, http://www.instantventrilo.com/ventrilo ... status.php is a potential security issue if not properly configured.

I have configured it to not show any details such as IP and port number, but I have a suspicion it's all tucked away in the HTML somewhere.

Spadewar
Active Member
Active Member
Posts: 22
Joined: 7. November 2009 07:59

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Spadewar »

well i installed everything right but i do not have this ventrilo_srv.ini file in the dl u gave me or on my webserver. where or how do i get/add this file

Topic author
Dr Nick^
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 81
Joined: 11. August 2009 13:56

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Dr Nick^ »

that file,
ventrilo_srv.ini is located in the directory where the ventrilo server is installed.
so not this script, but the server it self.
[Rel] (WoW) Application form + ACP sup. (v3.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2663
[Rel] Ventrilo Block + ACP sup.(v1.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2665

Swinder
Active Member
Active Member
Posts: 18
Joined: 25. July 2009 16:43

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Swinder »

Ignore this, it appears I missed the bit about the .ini file.

Guess with my host being lame I will not be able to use this mod :(

simivar
Active Member
Active Member
Posts: 6
Joined: 3. October 2009 14:35

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by simivar »

Does it's work with ventrillo 3.0.1?

I isntall it accordance with VentriloBlock_install_board3.txt, i put the ip and port into to the ACP, and i see:

Code: Select all

Ventrilo server is down!
What's wrong?

Topic author
Dr Nick^
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 81
Joined: 11. August 2009 13:56

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Dr Nick^ »

i havent been able to get it working correctly with 3.x.x versions.
but server down is mostly a firewall fault (if everything else is correct ofc)

sorry, i made this mod, shared it, but cant solve most of the issue's mentioned above.
i wish i had some more knowledge in this :(
[Rel] (WoW) Application form + ACP sup. (v3.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2663
[Rel] Ventrilo Block + ACP sup.(v1.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2665

Julies
Active Member
Active Member
Posts: 20
Joined: 30. January 2010 21:43

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Julies »

Well I dont know what I did wrong. I installed on the correct changes, I entered in the proper server info into the ACP and cleared cache on the site and I see nothing on the front page of my portal. :( The acp says it should be enabled and showing the block but theres nothing there. Any ideas?

Julies
Active Member
Active Member
Posts: 20
Joined: 30. January 2010 21:43

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Julies »

Should you be requesting that the TCP port be opened or the UDP port be opened? I had my shared host iopen the UDP port but its still showing that the vent server is down.

onekairos
Active Member
Active Member
Posts: 1
Joined: 10. September 2010 14:38

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by onekairos »

For Vent's on hosted servers, not local, I believe the issue is in not providing the password. Perhaps there is a way to pass the password to the server as well, basically logging into the server?

Topic author
Dr Nick^
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 81
Joined: 11. August 2009 13:56

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Dr Nick^ »

should be do-able by the command line suggested to get the query somewhere.
as written in my other post, sadly pretty bussy with my new job and Uni these days,

This mod is kinda released -as it is- vent is hard to deal with sometimes,
and with all its different versions, open ports, configs, you name it.
[Rel] (WoW) Application form + ACP sup. (v3.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2663
[Rel] Ventrilo Block + ACP sup.(v1.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2665

nitroh
Active Member
Active Member
Posts: 3
Joined: 4. January 2011 12:30

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by nitroh »

Hi! First of all, sorry for my bad english.

Thank you for your job doing Blocks, they are very usefull.

Well, i'm having a problem with the ventrilo block. I did all that instruccions file say, but i can't see the Ventrilo block in the ACP, I go to ACP --> System --> Administration Control Panel --> .Mods --> Portal and the drop down menu is not showing me anything about ventrilo. Where I made the mistake?

Thank you.

P.S.: I forgot to say that i'm using phpbb 3.0.8 and Board3 1.0.6

korsix
Active Member
Active Member
Posts: 1
Joined: 14. March 2011 21:42

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by korsix »

Does anyone have the full addon. The download link is not working for me, thank you.

Topic author
Dr Nick^
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 81
Joined: 11. August 2009 13:56

Re: [Rel] Ventrilo Block + ACP sup. (v1.1)

Post by Dr Nick^ »

On the first page links to the files have been updated.
Probably i wont update this addon since it only worked nicely for me.
But i will check in the future if i will continue or not.

Download link: http://www.kappa.practicum.os3.nl/board3apps/
[Rel] (WoW) Application form + ACP sup. (v3.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2663
[Rel] Ventrilo Block + ACP sup.(v1.1) => http://board3.de/viewtopic.php?f=21&t=2665

Return to “board3 Portal v1.0.x - Modifications”